Valueguard: Stigande bopriser i Stockholm och Göteborg

/assets/img/4137072-sparvagn-korsvagen-i-goteborg.jpg
Lägenheter i Göteborg. Foto: Carina Andreasson / Mostphotos
 

Ny statistik från Valueguard visar på prisuppgång för bostadsrätter i storstäderna under maj 2021, så även på riksnivå. Också under första halvan av juni steg priserna i både Stockholm och Göteborg.

Enligt statistikproducenten Valueguards senaste uppdatering av bostadsrättsindexet HOXSWE har en uppgång om 0,8 procent noterats på riksnivå för årets majmånad. 

Under maj 2021 ökade priserna på bostadsrätter med en procent i Stockholm, resultatet för Göteborg blev plus 0,6 procent och för Malmö noterades en uppgång om 0,9 procent.

Valueguard har också studerat utvecklingen för bostadsrättspriser i Stockholm och Göteborg under första halvan av juni i år. Resultaten visar på en uppgång om 0,1 procent i Stockholm och 0,8 procent i Göteborg under perioden, jämfört med noteringarna för maj.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen