Prisfall på Sundvalls bostäder

/assets/img/mostphotos/16855187-sundsvall-fran-ovan.jpg
Sundsvall. Foto: Mostphotos
 

År 2018 bjöd på sjunkande priser på både villor och bostadsrätter i Sundsvall. Det visar uppgifter från Svensk mäklarstatistik, rapporterar Sundsvalls tidning.

Under 2018 föll priserna på både bostadsrätter och villor i Sundsvall. Uppgifterna om prisfallet kommer från Svensk mäklarstatistik, och de visar att priset på bostadsrätter sjönk med cirka elva procent under 2018 jämfört med året innan. Villapriserna i Sundsvall sjönk 2018 med 5,4 procent jämfört med under 2017, skriver Sundsvalls Tidning.

 

Johan Ekman är mäklare på Stenstadsmäklarna. Han menar att det är den minskade försäljningen av nyproduktioner som drar ner siffrorna.
– Skulle vi bara se till det begagnade sortimentet tror jag att det är ungefär samma som för villapriset, säger Johan Ekman till Sundsvalls tidning.

 

Något som kan ha bidragit till de lägre priserna är osäkerheten i politiken under förra året då det pratades om räntehöjningar och en eventuell lågkonjunktur. Medelpriset per kvadratmeter bostad i Sundsvall kostar 14 981 kronor, och riksgenomsnittet ligger på 34 370 kronor.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen