Bostadsområden i Göteborg får 100 poliskameror

/assets/img/mostphotos/29014291-kameraovervakning.jpg
Kamerabevakning i Göteborg. Foto: Mostphotos
 

I Göteborg ska flera bostadsområden få kameraövervakning av polis i brottsförebyggande syfte. Innan årsskiftet beräknas nära 100 kameror ha installerats i storstadsregionen. Det skriver Hem & Hyra.

Bostadsområden inom Storgöteborg kommer att få bevakning av uppemot 100 poliskameror, som ska vara uppsatta innan nyår. Det framgår av en artikel från tidningen Hem & Hyra. Men satsningen påbörjades redan i januari. Områden som planeras ingå är Bergsjön, Biskopsgården, Hammarkullen, Hjällbo och Tynnered. 


En lagändring i somras, som Bostadsrättsnytt tidigare uppmärksammat, har underlättat kameraövervakning. Polisens kameror finns nu uppsatta på olika ställen, som i centrum, vid torg och inom bostadsområden. Vissa av kamerorna är fjärrstyrda.

Ljud som skottlossning tas upp, men inte tal. Enligt Hem & Hyra visar forskning att kameraövervakning visserligen leder till att planerade brott minskar, till exempel inbrott och stöld, men att det inte leder till färre våldsbrott. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen