Brf vill köpa Västerås-tomt för nära 22 miljoner 

/assets/img/mostphotos/21000797-vasteras-stadshus.jpg
Västerås stadshus. Foto: Mostphotos
 

Under sammanträdet i Västerås kommunfullmäktige den åttonde november, handlade ett ärende om en bostadsrättsförenings önskan att köpa loss en tomträtt – för 21 900 000 kronor.

Under kommunfullmäktiges sammanträde i Västerås den åttonde november, togs ett ärende upp där en brf vill köpa en tomträtt av kommunen. Det är fastigheten Stenåldern 7, belägen i stadsdelen Bjurhovda i öster, som föreningen önskar förvärva. I dagsläget är den upplåten med tomträtt till föreningen ifråga, som anmält intresse att köpa den för 21 900 000 kronor. Den 31 oktober föreslog kommunstyrelsen att kommunfullmäktige skulle låta försäljningen gå igenom.

Av ett tidigare tjänsteutlåtande från kommunstyrelsen framgår att tomträtten är bebyggd med tre flerbostadshus i tre våningar. I en ekonomisk bedömning i samma dokument, framhålls att en försäljning av tomträtten skulle ge Västerås stad bättre möjligheter att finansiera planerade investeringar. Man påpekar också att de årliga intäkterna samtidigt blir lägre i ett sådant läge, då föreningens inbetalning av tomträttsavgäld utgår, en typ av avgift för nyttjanderätten av tomten. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen