Avtalet om projektet Gasklockan hävs

/assets/img/bilder_nyheter/Västerås_LM/StockholmLM/oscar_properties.jpg
Utanför Oscar Properties kontor i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Efter att Oscar Properties inte tillträtt marken för Gasklockan i Stockholm på utsatt tid, väljer nu Stockholms stad att häva avtalet för projektet. Det skriver Dagens industri.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties skulle, enligt ett tilläggsavtal med Stockholms stad, tillträda marken för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm senast den sista oktober 2019. Dock valde utvecklaren att inte tillträda på utsatt tid med hänvisning till att marken ifråga inte levde upp till uppsatta miljökvalitetskrav, vilket Bostadsrättsnytt rapporterade om då. 

Enligt en artikel i tidningen Dagens industri (Di) har kommunen nu valt att häva avtalet för Gasklockan, vilket bland annat uppges innebära att det uppstått en ledig byggrätt i staden. 

Av ett pressmeddelande som Di tagit del av ska det framgå att Oscar Properties “med alla medel" försökt få till en konstruktiv dialog med kommunen, men att bolaget nu istället fått lägga tid på “de rättsliga åtgärder som behöver vidtas gentemot staden” till följd av den skada som detta orsakar Oscar Properties.

Kommunen menar å sin sida att det är bostadsutvecklarens agerande som ligger bakom beslutet att häva avtalet.
– Vi häver avtalet eftersom byggbolaget inte erlagt köpeskilling som skulle vara oss tillhanda den 31 oktober, säger Staffan Lorentz, ansvarig för Norra Djurgårdsstaden vid Stockholms stad, till Di.

Dagens industri ska enligt artikeln söka Oscar Properties för en kommentar.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen