Här får du mest bostad för pengarna i Göteborg

/assets/img/mostphotos/327055-klippan.jpg
Göteborg. Foto: Mostphotos
 

I de allra flesta storstäder är det som dyrast att köpa bostad inne i centrum. Letar man nytt boende i Göteborg kan det vara klokt att leta sig utanför innerstaden, där de billigaste bostäderna kostar en knapp tredjedel jämfört med de i centrum, skriver Göteborgs-Posten.

För att få kontantinsatsen att räcka så långt som möjligt i Göteborg gäller det att leta bostäder utanför stadskärnan. I Göteborg är området Kungshöjd i dyrast. Där kostade en kvadratmeter i snitt 63 900 kronor år 2018, enligt bostadssajten Booli. Kungshöjd ligger Inom Vallgraven i centrala Göteborg.

Vill man komma billigare undan kan man bege sig till nordöst till Gunnared där priset per kvadratmeter gått ned något sedan 2017. Nu kostar en kvadratmeter i en bostadsrätt i snitt 19 300 kronor 2018, meddelar Booli. I Gunnared hittar man bland annat Rannegården och Stora Mölnesjön. Mest för pengarna får man i Bergsjön i Östra Göteborg, där priset för en bostadsrätt är 18 500 kronor per kvadratmeter, skriver Göteborgs-Posten.

 Tycker man att det är viktigt att bo nära naturen kan Lärjedalen vara lockande. Där planeras naturreservatet Lärjeåns dalgång med naturstigar och ett rikt växt- och djurliv. Här kostar en kvadratmeter mindre än hälften jämfört med de dyraste adresserna inne i centrum. 26 600 kronor kostade en kvadratmeter i snitt förra året.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen