De 10 bästa mäklarbyråerna

/assets/img/bilder_nyheter/pontuz_2017.jpg
Vd Pontus Löfgren. Foto: pontuzlofgren.se
 

Booli har tillsammans med Hittamäklare listat de tio mest rekommenderade mäklarbyråerna. Statistiken baseras på omdömen från tidigare kunder.

Högst upp på listan över de mest omtyckta mäklarfirmorna i Sverige ligger Pontuz Löfgren AB med säte i Kalmar, där de är bland de marknadsledande. Den har ett snitt på drygt 52 rekommendationer per aktiv mäklare, vilket totalt är elva stycken. Totalt har byrån fått positiva omdömen från 581 tidigare kunder.

– För oss är det en fantastisk bekräftelse på att säljarna uppskattar våra mäklares arbete och deras engagemang, säger vd Pontuz Löfgren i ett pressutskick.

På andra plats hamnar Jägholm Norrortsmäklarna med verksamhet norr om Stockholm, och på tredje PAX Fastighetsmäkleri i Västerås.

Urvalet består av mäklarbyråer som haft minst fem aktiva mäklare sedan våren 2016, då Hittamäklare lanserade sitt rekommendationssystem. Insamlade rekommendationer kommer från deras tidigare kunder.

Statistiken har tagits fram av bostadssajten Booli i samarbete med jämförelsetjänsten Hittamäklare, och presenterades i ett pressmeddelande den sjunde juni. Den har samlats in mellan första januari 2016 och tredje juni i år. De tio mest rekommenderade mäklarbyråerna har beräknats utifrån det totala antalet inkomna rekommendationer delat med antalet aktiva mäklare under perioden.Topp 10 - Antal rekommendationer per mäklare

(Tidsperiod: 2016-01-01 - 2018-06-03)

  1. Pontuz Löfgren 52,8

  1. Jägholm Norrortsmäklarna 32,2

  1. PAX Fastighetsmäkleri 24,8

  1. Bülow & Lind 22,4

  1. Karlsson & Uddare 20,8

  1. Lundin Fastighetsbyrå 20,7

  1. Innerstadsspecialisten 20,1

  1. Bjurfors 19,8

  1. MOHV 17,9

  1. Notar 17,3


Booli Search Technologies AB är en del av statsägda bankbolaget SBAB, så även jämförelsetjänsten Hittamäklare.se med inriktning på privat bostadsförsäljning. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen