Bostadspriserna i Stockholm vänder nedåt

/assets/img/mostphotos/49400611-skyline.jpg
Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Under juli sjönk priserna på bostadsrätter i Stockholm med 2,3 procent. Det är den största noterade nedgången sedan april 2020, visar Danske Banks boprisindikator.

I Danske Banks senaste boprisindikator framgår det att bostadsrättspriserna i Stockholm sjunker då en notering på minus 2,3 procent gjordes. Dock är det naturligt att bopriserna går ned under sommaren och skulle noteringen justeras efter säsongsfaktorer blir prisnedgången istället 1,5 procent. 


Banken menar att detta inte behöver vara början på en större prisnedgång i huvudstaden. Dock lär prisuppgången mattas av.

– Vi bedömer att detta är en temporär sättning i prisbilden då fundamenten för en fortsatt prisuppgång fortfarande är på plats. Det återstår dock att se hur det återinförda amorteringskravet påverkar priserna de kommande månaderna, det är förstås en riskfaktor , säger Danske Banks chefekonom, Michael Grahn, i ett pressmeddelande.


Av boprisindikatorn framgår det även att lägenheter i alla storleksklasser utom de största gick ned i pris. Bostäder större än 100 kvadratmeter fortsatte att stiga. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen