Bopriserna förväntas stabiliseras i höst

/assets/img/mostphotos/49138652-funkishus-hoghus.jpg
Foto: Mostphotos
 

Det senaste året har bostadspriserna i landet stigit. Enligt experter som Dagens Nyheter talat med kan dock trenden vända till hösten och en stabilare marknad är att vänta.

Bostadspriserna har stigit under en längre tid på de flesta håll i Sverige. Nu verkar dock tiden med de stigande priserna vara förbi och en mer stabil bomarknad är att vänta i höst, rapporterar Dagens Nyheter (DN). 


Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet, berättar för DN att han tror att prisutvecklingen kommer stanna av. Samtidigt uppger Åsa Davidsson, vice vd på HusmanHagberg, att hon tror att prisökningarna kommer fortsätta men hållas på en mer normal nivå, någonstans kring tre till fem procent per år.

– Någonstans måste ju människor ha råd att betala. Det är inte troligt att man i förlängningen skulle ha en prisökning som överstiger både löneökningarna och avkastningen på börsen, säger Åsa Davidsson. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen