Blandad utveckling för bopriser i storstäderna

/assets/img/mostphotos/gothenburg.jpg
Bostäder i Göteborg. Foto: Mostphotos
 

Valueguards prisindex för oktober visar på uppgång för bostadsrätter i både Stockholm och Göteborg, men inte i Malmö. Under första halvan av november gick priserna upp i huvudstaden och ned i Göteborg.

I oktober 2019 blev prisindex för privatägda bostäder i landet 0,1 procent lägre. Under samma period stod prisindex för svenska bostadsrätter stilla, medan det i både Stockholm och Göteborg steg, med 0,4 procent respektive 0,3 procent. I Malmö sjönk indexet med 0,3 procent. Efter säsongsjustering landar bostadsrättsindex för riket på plus 0,8 procent. Detta enligt statistikproducenten Valueguards prisindex HOXSWE, vilket går att följa på deras hemsida. 

Valueguard har också undersökt hur bostadsrättspriserna utvecklats i Stockholm och Göteborg under första halvan av november i år. I Stockholm blev de en procent högre, samtidigt som en minskning om en procent noterades i Göteborg.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.    

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen