Bopriserna stiger i Uppsala län

/assets/img/mostphotos/16473120-uppsala.jpg
Uppsala stad. Foto: Mostphotos
 

I Uppsala län har priserna på bostadsrätter stigit under de senaste tre månaderna. Dock är ökningen lägre än i resten av landet. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Svensk Mäklarstatistiks uppgifter, som är baserade på inrapporterade försäljningar från mäklare, visar att priserna på bostadsrätter i Uppsala län har ökat med 1,1 procent. Detta avser perioden mars–maj i år. Prisökningen på bostadsrätter i hela Sverige under samma period landade på 2,3 procent.


Tittar man på kommunerna i Uppsala län är det i Håbo och Östhammar som priserna ökat som mest. I Östhammar har lägenhetspriserna stigit med 10,3 procent och i Håbo 8,6 procent. I Uppsala kommun har priserna däremot gått ner en aning, med 0,2 procent. Även i Knivsta och Enköping sjönk priserna, med 0,4 procent i Enköping och 5,9 procent i Knivsta.


Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Uppsala har under de tre senaste månaderna varit 36 473 kronor och under dessa månader såldes 1 072 bostadsrätter.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen