Oförändrat rikssnitt för priser på bostadsrätter

/assets/img/mostphotos/24344843-vastra-hamnen-district-in-malmo-skane-sweden.jpg
Västra hamnen, Malmö. Foto: Mostphotos
 

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar små prisskillnader för bostadsrätter på riksnivå, men bilden varierar över landet. Statistiken gäller försäljningar den senaste månaden.

Under den senaste månaden har prisbilden för bostadsrätter i storstäderna knappt förändrats. Det visar den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik.

I Stor-Malmö kunde man se en uppgång på tre procent, medan de centrala delarna av staden stannade på plus en procent. Priserna i Stor-Stockholm gick ned med en procent, medan läget i innerstaden förblev oförändrat. I Centrala Göteborg blev det 2 procent dyrare att köpa bostadsrätt, och för Stor-Göteborg blev prisökningen en procent. Rikssnittet blev oförändrat från månaden innan.

– På riksplanet förstärks trenden med en avvaktande marknad sedan årsskiftet. Bilden varierar dock kraftigt över landet. I Stor-Stockholm har trenden varit mer nedåtgående än i Stor-Malmö och Stor-Göteborg, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Sett över en period på tre månader har priserna i en majoritet av Sveriges län gått upp. I Västerås med 1,4 procent, i Sundsvall 1,2 procent, och i Uppsala med 3,2 procent. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen