Valueguard: Augusti inleddes med boprisuppgång i Stockholm

/assets/img/img_e3955.JPG
Lägenheter i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Under juli sjönk bostadsrättspriserna i samtliga av landets storstäder, enligt Valueguards senaste prisindex-uppdatering. Den visar också på stigande priser i både Stockholm och Göteborg under första halvan av augusti.

Priserna på bostadsrätter i Sveriges storstäder gick ned under juli. Det visar statistikproducenten Valueguards uppdaterade boprisindex HOXSWE. På riksnivå sjönk bostadsrättsindex med 0,8 procent under samma period.

För juli 2021 noterades en prisnedgång om 1,2 procent för bostadsrätter i Stockholm, i Göteborg blev noteringen minus 0,6 procent, medan priserna i Malmö sjönk med 0,5 procent.

Valueguard publicerade också statistik för boprisutvecklingen i Stockholm och Göteborg under första halvan av augusti i år. Den visar på en uppgång med 0,7 procent för bostadsrätter i huvudstaden och i Göteborg blev resultatet plus 0,6 procent.   

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen