Lund: Säljstart för senior-brf

/assets/img/mostphotos/bonum_tradgarden_visualisering.jpeg
Visionsbild av Brf Trädgården. Pressbild: Riksbyggen
 

Riksbyggen säljstartar nu 33 lägenheter i Brf Trädgården, ett seniorboende i bostadsrättsform i Veberöd. Detta enligt ett pressmeddelande.

I Veberöd, Lunds kommun, har Riksbyggen köpt fastigheter där idag Nilssons Blomsterhandel och växthus ligger. På platsen ska bostadsbolaget bygga tre byggnader där totalt 33 bostadsrätter ska inrymmas. Bostadsrättsföreningen ska heta Bonum Brf Trädgården och är till för seniorer som fyllt 55 år. 

– Det är många som vill bo kvar i Veberöd men vill bo mindre och enklare jämfört med det tidigare boendet i villa. Med Bonum Brf Trädgården kan vi erbjuda ett bekymmersfritt boende i området samtidigt som man behåller sitt sociala umgänge, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd, i ett pressmeddelande.


I pressmeddelandet från Riksbyggen framgår det att lägenheterna kommer ha två–fyra rum och kök med öppen planlösning. Balkongerna ska vara inglasade och bostäderna ska ha stora fönsterpartier. I bostadsrättsföreningen kommer det även finnas en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet. Bonumkonceptet erbjuder sina boende att få anpassade tjänster som städhjälp eller vattning när man inte är hemma. Allt koordineras av en Bonumvärd.

 

Inflyttningen är planerad till hösten 2025.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen