Bolag planerar för 77 nya bostadsrätter i Solna – med byggstart i år

/assets/img/15203158-utsikt-over-jarvastadens-smahus.jpg
Vy över Järvastaden i Solna. Foto: Michael Folmer / Mostphotos
 

Fastighetsbolaget Resona har förvärvat en byggrätt för 77 bostäder i Solna utanför Stockholm. Och tanken är att lägenheterna ska bli bostadsrätter, enligt uppgift från bolaget. Bygget beräknas kunna starta under 2023.

I Järvastaden i Solna utanför Stockholm har fastighetsbolaget Resona Utveckling förvärvat en byggrätt för 77 bostäder och ett garage, vilka är tänkta att inrymmas i suterränghus. Enligt bolagets marknadschef Tove Beckman Widman är siktet inställt på brf, att låta lägenheterna bli bostadsrätter.

Projektet blir Resonas andra i Järvastaden och byggstarten har preliminärt satts till sista kvartalet 2023. Tidigare ägare av fastigheten ifråga ska ha varit ett bolag inom JärvastadenAB vilket samägs av Vasakronan och Skanska. 

– Vi har god erfarenhet från tidigare genomförda projekt i Järvastaden och vi är glada över att vi med detta projekt kan vara fortsatt aktiva i Solna som vi ser som en mycket spännande kommun, säger Resonas affärsutvecklare Johan Bonander i ett pressmeddelande från bolaget. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen