Västerås: Första spadtaget för brf i Sätra

/assets/img/mostphotos/satragarden-fram_220615-3.jpeg
Pressbild: Eksjöhus Bostad
 

I Västerås växer den nya stadsdelen Sätra fram. Nu har det första spadtaget tagits till Brf Sätragården som uppförs av Eksjöhus Bostad. Detta enligt Vestmanlands Läns Tidning och bostadsutvecklaren.

Mellan Brottberga och Erikslund i Västerås utvecklas en ny stadsdel – Sätra. Enligt Västerås stads hemsida ska Sätra bli något alldeles extra där både natur och stad möts. Ledordet för stadsdelen är hållbarhet. Sätra ligger nära Erikslunds handelsområde. 


Den 15 mars togs det första spadtaget till Brf Sätragården, ett projekt med 25 bostadsrätter i form av radhus som Eksjöhus Bostad står bakom. Projektet ska stå färdigt i december i år, enligt bostadsutvecklarens hemsida. Projektet är slutsålt och en bostad i Brf Sätragården kostade mellan 2 948 000 – 3 398 000 kronor. 


I området ska totalt 2 000 bostäder byggas. Det ska även bli en förskola och skola i området, skriver Vestmanslands Läns Tidning (VLT). 

– Vi har sett brister ibland att skolor och förskolor har kommit i efterhand. Nu ligger det i linje med produktion, så när familjer flyttar in finns det skolor från början, säger kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) till VLT. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen