Ytterligare 900 bostäder planeras i Järvastaden

/assets/img/mostphotos/7172579-650x.jpg
Illustration av de nya bostäderna i Järvastaden. Foto: White Arkitekter
 

Järvastadens utveckling är i full gång och nu planeras nästa steg. Det rör sig om 800–900 lägenheter som ska byggas i totalt fem kvarter som ska uppföras på båda sidorna om Järva skjutbaneväg. Dessa kvarter är de sista som detaljplaneras i Järvastaden, rapporterar Mitt i Stockholm.

Nyligen har byggnadsnämnden i Solna godkänt detaljplanen för fem nya kvarter i Järvastaden. Dessa kommer innehålla upp till 900 bostäder, en förskola och verksamheter i bottenplan. Byggplanerna är många i Solna. Förra veckan kom även beskedet om att ett projekt mellan HSB och Solna stad möjliggör för ytterligare 900 bostäder vid Pampas Marina. Detta skriver Mitt i Stockholm. 


Bostäderna kommer att byggas i hus med fem eller sex våningar. Området kommer att byggas nära korsningen Fridensborgsvägen och Raoul Wallenbergsskolan.
– Detta är ett naturligt nästa steg i utbyggnaden av Järvastaden. Kvartersstrukturen i kombination med den park som ligger i anslutning förstärker intrycket av stad i harmoni med naturen, säger byggnadsnämndens ordförande Torsten Svenonius (M) i ett pressmeddelande.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen