Fler sålda bostadsrätter i Stockholm

/assets/img/img-5506-1708359031.jpg
Lägenheter i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Omsättningen på bostadsrätter i Stockholms län har ökat, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik. I januari 2024 såldes omkring 50 procent fler lägenheter i länet än månaden innan och en uppgång syns även vid jämförelse med januari ifjol.

Svensk Mäklarstatistik släppte nyligen siffror för prisutvecklingen på bostadsrätter i huvudstaden under årets första månad. Enligt statistiken förblev priserna i centrala Stockholm oförändrade i januari 2024, medan en nedgång om 0,8 procent noterades för lägenheter i Storstockholm.

Medelpriset för en bostadsrätt i centrala Stockholm var 101 977 kronor per kvadratmeter i januari, medan kvadratmeterpriset i Storstockholm landade på 62 416 kronor.

När det gäller omsättningen på lägenheter så ser utvecklingen däremot mer positiv ut. Av Svensk Mäklarstatistiks hemsida framgår att antalet sålda bostadsrätter i Stockholms län uppgick till 2 980 objekt i januari, vilket är runt 50 procent fler än i december 2023 då antalet sålda var 1 991. För januari 2023 landade noteringen på 2 726.

Lokaltidningen Mitt i var först med att rapportera om utvecklingen på försäljningsfronten. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen