SBAB: Stigande lägenhetspriser under juli – förutom i Storstockholm

/assets/img/pa-kungsholmsgatan-i-stockholm.jpg
Lägenheter i Stockholm. Foto: Maria Groth / Mostphotos
 

Priserna på bostadsrätter steg på nästan alla håll i landet under juli, med undantag för regionen Storstockholm. Det visar den senaste mätningen från SBAB Booli HPI.

I juli gick bostadsrättspriserna upp i nästan hela Sverige, förutom i Storstockholm. Detta enligt nya siffror från SBAB Booli Housing Price Index (HPI), ett boprisindex från banken SBAB:s bostadssajt Booli.

Störst uppgång i juli noterades för lägenheter i Stormalmö där priserna steg med i snitt 3,4 procent. I region Södra Sverige blev resultatet plus 2,5 procent och i Norra Sverige noterades plus 1,9 procent. Under samma period blev lägenheter i Mellersta Sverige 1,8 procent dyrare medan priserna i Storgöteborg steg med 1,4 procent. Samtidigt sjönk bostadsrättspriserna med 0,3 procent i Storstockholm.  

SBAB:s chefsekonom Robert Boije. Pressbild från SBAB SBAB:s chefsekonom Robert Boije. Pressbild från SBAB

– Trots ett av de mörkaste åren för svensk ekonomi någonsin fortsätter bostadspriserna att stiga på bred front efter den temporära nedgången i april under den mest akuta fasen av coronakrisen. Mätt sedan årsskiftet visar samtliga regioner prisuppgångar för både lägenheter och villor utom i Storstockholm där lägenhetspriserna stått stilla sedan dess. Därmed syns – så här långt – inga stora negativa coronaeffekter på bostadspriserna, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije i ett pressmeddelande från banken.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen