Medlem utesluts ur brf efter olovlig andrahands-uthyrning

/assets/img/28580561-kalvshallavagen-i-barkarbystaden.jpg
Lägenheter i Barkarbystaden, Järfälla. Foto: Mostphotos
 

En man från Järfälla, Stockholm, förlorar medlemskap i brf efter att utan tillåtelse ha hyrt ut sin bostadsrätt i andrahand. Han måste också sälja lägenheten och avflytta från den innan augusti 2024. Det skriver Mitt i med hänvisning till en ny tingsrättsdom.

Attunda tingsrätt har ålagt en man med bostadsrätt i Järfällastadsdelen Barkarbystaden, Stockholms län, att sälja sin lägenhet och avflytta från den innan augusti nästa år. Det rapporterar lokaltidningen Mitt i Stockholm.

Bakgrunden till det hela ska vara att mannen hyrt ut sin bostadsrätt i andrahand utan tillåtelse från bostadsrättsföreningen där lägenheten finns, varpå föreningen uteslutit honom som medlem.

Uteslutningsärendet kom senare att prövas i Attunda tingsrätt som valde att gå på föreningens linje. De villkor som ställs i domen ska bygga på en överenskommelse mellan föreningen och mannen.


Ofta kan hyresärenden avgöras i Hyresnämnden men i vissa fall går inte det och då får man vända sig till tingsrätten eller Kronofogdemyndigheten istället. Både tingsrätten och Hyresnämnden har hovrätten som överinstans. 
Källa: Sveriges Domstolar

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen