Riksdagsmajoritet vill se nedtrappat ränteavdrag

/assets/img/mostphotos/11161919-swedish-parlament-building.jpg
Riksdagshuset. Foto: Roland Magnusson, Mostphotos
 

En enkätundersökning från Bjurfors visar att en majoritet av riksdagspartierna, är positiva till en nedtrappning av ränteavdraget. Detta enligt Dagens Industri.

Resultatet av en enkät som Bjurfors skickat ut till partierna I riksdagen, om var de står i utvalda bostadsfrågor, visar att de flesta vill trappa ned dagens ränteavdrag för bolån. Alla tillfrågade partier utom Moderaterna och Socialdemokraterna visade sig vara positiva till det. Hos de som vill se en nedtrappning finns även förslag på att åtgärden ska kombineras med skattesänkningar som kompensation för berörda hushåll.

Majoriteten av riksdagspartierna vill också behålla det skärpta amorteringskravet. När det kommer till reavinstskatten finns enligt undersökningen inget stöd för att sänka denna, inte heller för att avskaffa den ränta som finns för uppskjuten reavinstskatt på bostäder.

Vänsterpartiet är ensamma om att vilja införa en ny fastighetsskatt för bostäder med höga taxeringsvärden. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen