Tydlig minskning av lägenhetsinbrott i region Syd

/assets/img/mostphotos/16301823-polisbilar-polisen.jpg
Foto: Mostphotos
 

Hittills i år har 614 antal anmälningar om inbrott i lägenhet kommit in för region Syd, en minskning med 13 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar statistik från BRÅ.

Totalt har 614 antal inbrott i lägenhet anmälts hittills under 2018 i polisregion Syd. Det framgår av statistik hämtad från Brottsförebyggande rådet. För kvartal ett 266 antal inbrott och för kvartal två 348 stycken. Under samma period i fjol anmäldes 397 stycken inbrott under första kvartalet och 405 under andra, vilket sammanlagt ger en minskning på 13 procent. För kvartal två minskade anmälningarna med drygt sju procent.

Förra året inkom totalt 1497 anmälningar om lägenhetsinbrott i regionen, som består av Kalmar, Blekinge, Kronobergs och Skåne län.

Calle Persson, Presstalesman vid region Syd, ser positivt på utvecklingen.

– Vi har haft en generell satsning mot villainbrott, som även kan ha påverkat statistiken för lägenhet, i och med att vi stoppat inbrottstjuvar. Alla minskningar av brott är positiva, vilket gör att vi kan satsa mer på bland annat brottsförebyggande arbete, säger han till Bostadsrättsnytt.


Siffrorna för 2018 går under beteckningen preliminära hos BRÅ, och innehåller de anmälningar som gjorts hittills i år. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen