Företagare får fängelse efter att ha blåst brf i Malmö

/assets/img/mostphotos/16536867-tingsratt.jpg
Foto: Mostphotos
 

En företrädare för ett byggbolag har dömts till fängelse efter att ha svindlat en brf i Malmö på flera miljoner kronor. Detta framgår av en artikel från tidningen Dagens industri.

Företrädaren för ett byggföretag som tidigare varit leverantör till en brf i Malmö, har nu dömts till fängelse för bland annat missvisande bokföring och för att ha ställt ut falska fakturor.

För Bostadsrättsnytt berättar Bo Birgersson, Kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö, att byggbolagets omsättning mellan 2015 och 2017 till stor del bestått av intäkter från bostadsrättsföreningen ifråga.

Företagaren dömdes för skattebrott och grovt försvårande av skattekontroll, till två och ett halvt års fängelse och fem års näringsförbud. Dock frias han från åtalspunkten grov näringspenningtvätt och för ett fall av skattebrott. 

Enligt Malmö tingsrätt meddelades domen där under förmiddagen den 13 augusti. Det finns ytterligare två personer som häktats i målet, där beslut om åtal väntas fattas i månadsskiftet augusti september. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen