Byggstart för OBOS andra radhus-brf på Hälltorps gård

/assets/img/per-lonner--paul-akerlund-och-per-sutter-02.jpg
OBOS regionchef Per Lönner, Trollhättans Stads kommunalråd och kommunstyrelseordförande Paul Åkerlund (S), och projektutvecklare Per Sutter. Pressbild OBOS Sverige
 

Nu har OBOS byggstartat projektet Brf Mustmästaren på Hälltorps gård i norra Trollhättan, utvecklarens andra brf med radhus i området. Det framgår av ett pressmeddelande.

I området Hälltorps gård i norra Trollhättan startade nyligen bygget av 23 radhuslägenheter i form av bostadsrätter, ett projekt initierat av bostadsutvecklaren OBOS. Den nya föreningen har fått namnet Brf Mustmästaren och utgör den tredje och sista etappen bostäder som utvecklaren bygger på platsen. Sedan tidigare har OBOS föreningen Brf Pomologen i samma område, även den med radhus.

Måndagen den 15 juni i år samlades tre personer för att gemensamt ta det första spadtaget i bygget av Brf Mustmästaren. Dessa var OBOS regionchef Per Lönner, projektutvecklare Per Sutter, samt Trollhättans Stads kommunalråd och kommunstyrelseordförande Paul Åkerlund (S). Detta enligt ett pressmeddelande från utvecklaren. 

Brf Mustmästaren, kvartersskiss. Pressbild OBOS Sverige Brf Mustmästaren, kvartersskiss. Pressbild OBOS Sverige

Här hittar du en högupplöst version av kvartersskissen.

På OBOS hemsida finns informationen att de 23 radhuslägenheterna i Brf Mustmästaren ska uppföras i tre olika storlekar; 107, 120 och 137 kvadratmeter. Varje lägenhet är tänkt att få 4 – 6 rum och kök, fördelat på två våningar. Utöver det kommer föreningen bland annat utrustas med ett gemensamt utegym. Inflyttning i bostadsrätterna beräknas kunna påbörjas i november nästa år.

OBOS uppför olika bostadsprojekt med blandad bebyggelse i området, vilka byggs utifrån ett koncept som går under namnet Start Living. Det medger byggnation med stor variation, exempelvis lägenheter, radhus, parhus och friliggande villor. Storlekarna på bostäderna varierar från 28 – 137 kvadratmeter. 

– Start Living är ett koncept som vi erbjuder mot kommuner, och som gör att vi på ett resurseffektivt, snabbt, säkert och hållbart sätt kan vara med och bygga bort bostadsbristen. Tack vare att det är volymhustillverkning blir det nästan inget materialsvinn, och det ger en kort process från bygglov till inflyttningsklar bostad, säger OBOS regionchef Per Lönner i pressmeddelandet. 

Brf Pomologen Hälltorps gård. Pressbild OBOS Sverige Brf Pomologen Hälltorps gård. Pressbild OBOS Sverige


OBOS bostadsprojekt på Hälltorps gård norra:  

Brf Pomologen: En bostadsrättsförening bestående av 24 radhuslägenheter. Projektet är slutsålt och inflyttning är planerad till september 2020.  

Brf Mustmästaren: En bostadsrättsförening bestående av 23 radhuslägenheter. Projektet är byggstartat och inflyttning är beräknad till november 2021.  

Hyresrätter Hälltorps gård: 84 hyresrättslägenheter i flerbostadshus. Projektet är byggstartat och ska slutbesiktigas i augusti 2020. 

Källa: OBOS Sverige
 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen