Nya bostadsrätter byggs i Sorgenfri i Malmö

/assets/img/mostphotos/serneke.jpg
Foto: Felix Gerlach/Serneke
 

Byggbolaget Serneke har tecknat ett entreprenadavtal för bygget av 66 bostadsrätter i området Sorgenfri i Malmö. Detta skriver Serneke i ett pressmeddelande.

Det är med Ikano bostadsproduktion AB som Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadavtal. Entreprenaden ska bygga 66 lägenheter i bostadsrättsform i ett femvåningshus. Byggnaden ska ha inredd vindsvåning och källare med teknikutrymmen och förråd. Projektet har fått namnet brf Skapa. 


Detta blir ett av Malmös största och mest centrala projekt inom stadsutvecklingen. Malmö stad har planerat för 2 500 nya bostäder och tanken är att Sorgenfri ska bli en del av innerstaden. Sedan tidigare utvecklar Serneke kvarter Spiggan i samma område.
– Det är inspirerande att få inleda samarbetet med Ikano Bostad för att vidareutveckla en fin stadsdel i Malmö. Vi hoppas så klart att detta är början på ett längre samarbete, säger Mats Olsson, arbetschef på Serneke Bygg, i ett pressmeddelande. 


Byggstarten är planerad till november 2019 och Brf Skapa ska stå klart 2021. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen