380 nya bostäder byggs längs Örbyleden

/assets/img/mostphotos/26415741-orbyleden.jpg
Längst med Örbyleden ska nya bostäder byggas. Foto: Mostphotos
 

Längs med en av Stockholms mest trafikerade leder ska 380 hyres- och bostadsrätter byggas. Bygget har varit planerat sedan länge, och nu har projektet klubbats igenom, skriver StockholmDirekt.

Längs med Örbyleden vid Bandhagen ska fyra hus med både hyres- och bostadsrätter byggas. Detta klubbades nyligen igenom av stadens kommunfullmäktige, och husen ska byggas i hörnet vid Örbyleden och Grycksbovägen. Det nya kvarteret ska fungera som en port till Bandhagen, och platsen ligger nära kollektivtrafiken.
– Med detta tillskott av bostäder bidrar vi till en blandad stad med både hyresrätter och bostadsrätter i ny kvartersstruktur. Kvarteret Diabilden skapar en ny entré mot Bandhagen och bidrar till en tryggare och mer urban närmiljö för de boende, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad, till StockholmDirekt.


StockholmDirekt skriver att området är utsatt för trafikbuller, men att man tagit hänsyn till detta då husen planerades. Sovrummen placeras in mot gården och fönster och fasad kommer att bli extra förstärkta för att kunna stänga ljud ute. Enligt Stockholm stad finns planer att på sikt bygga om Örbyleden till en smalare stadsgata. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen