450 nya bostäder byggs i Ystad

/assets/img/mostphotos/pressbild-riksbyggen.jpg
Platsen där kvarteret Urmakaren ska byggas. Foto: Pressbild Riksbyggen
 

I kvarteret Urmakaren i Ystad ska Riksbyggen inom kort påbörja arbetet med att förbereda marken inför byggen av 450 nya bostäder. För att göra detta måste ett antal byggnader först rivas, skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Med ett centralt läge i Ystad, med närhet till både centrum och grönområden ska 450 nya bostäder byggas av Riksbyggen. I kvarteret Urmakaren ska senior-, hyres- och bostadsrätterna finnas, och byggstarten beräknas till år 2021. Just nu pågår detaljplanearbete som väntas bli klart under 2019. Under tiden ska de befintliga byggnaderna på platsen tas bort.
– Det handlar om äldre och delvis förfallna före detta industri- och verkstadsbyggnader som kommer att rivas och marken skall saneras. Ur hållbarhetssynpunkt innebär det en stor insats att förvandla den gamla industritomten till levande och grönskande bostadskvarter, säger Christel Leveen, projektledare på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen