Över 400 nya lägenheter på Öster Mälarstrand

/assets/img/bilder_nyheter/nyprod-oster-malar.png
Området Öster Mälarstrand, Västerås. Foto: Linda Myrin
 

Under det senaste sammanträdet i Västerås Byggnadsnämnd föreslogs bygglov för över 400 lägenheter på Öster Mälarstrand. Många av dessa planeras bli bostadsrätter.

Den 11 oktober höll Byggnadsnämnden i Västerås sammanträde i Stadshuset. Enligt SVT:s Lokala Nyheter Västmanland stod över 400 nya lägenheter på Öster Mälarstrand på dagordningen, och beslut om bygglov fattades. Det handlar om fyra hus bestående av både bostadsrätter och hyresrätter, med byggstart inom kort.

Bolag som föreslås få lov att bygga bostadsrätter där är till exempel Sveafastigheter AB. Deras bygglov handlar om totalt runt 100 stycken nya bostadsrättslägenheter, placerade i 2 flerbostadshus på fastigheten Hydran 2.

Även Peab Bostad kommer att bygga i området, runt 100 stycken bostadsrättslägenheter.


Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen