Fortfarande stor efterfrågan på rymliga bostäder

/assets/img/mostphotos/8422835-interior-lagenhet.jpg
Foto: Michael Erlandsson/Mostphotos
 

Under förra året gick det tydligt att se trenden med att fler letade efter en större bostad. Denna trend ser ut att hålla i sig, skriver Dagens Nyheter som talat med mäklare och tagit del av siffror från Svensk Mäklarstatistik.

I Sveriges tre största städer har det de senaste 18 månaderna gått att se att allt fler vill ha tag i större lägenheter. Svensk Mäklarstatistiks siffror visar på att priset på bostadsrätter med fyra rum eller fler i Stormalmö ökat med 25 procent, i Storstockholm med 19 procent och i Storgöteborg med 17 procent. 

– Det bekräftar det som vi sagt för många gånger, pandemin har skapar sug efter större. Den har gjort att man söker en dräglig arbetsmiljö i hemmet, säger Hans Flink, Affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik, till Dagens Nyheter. 


Dagens Nyheter skriver att trenden med att många vill ha en stor bostad kommer hålla i sig. En mäklare i Malmö berättar för tidningen att det blir allt viktigare hur man bor eftersom många kan arbeta hemifrån. 


En annan anledning till varför trenden med sug efter större bostäder kommer hålla i sig är flockbeteende. 

– Det mycket psykologi i detta, vi tenderar att göra som ens grannar och kompisar gör. Många hör också vad som sägs i media om rusande bostadspriser och då tänker många att vi måste också slå till, innan det är försent, avslutar Hans Flink.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen