Fler än någonsin vill köpa ny bostad

/assets/img/mostphotos/b49d8ac58b53f201_800x800ar.jpg
Pressbild från Hemnet
 

Nära varannan besökare på Hemnet planerar att köpa en ny bostad under det kommande halvåret. Det är det högsta antalet som uppmätts sedan bostadssajten började sina mätningar för tre år sedan, enligt ett pressmeddelande.

Av de som surfar runt på bostadssajten Hemnet uppger 46 procent att de planerar att köpa en ny bostad de kommande sex månaderna. Det är den högsta siffran som sajten någonsin uppmätt i sin undersökning som genomförts månatligen i mer än tre år. Jämför man med samma period förra året har de som planerar bostadsköp ökat med sju procent och 21 procent jämfört med samma månad 2019. Detta framgår av ett pressmeddelande från sajten.
– Att människor spenderar mer tid i hemmet är säkert en orsak till att fler nu ser över boendesituation. Vi ser även att prisförväntningarna ligger på en historiskt hög nivå och det är två faktorer som talar för en stabil utveckling på bostadsmarknaden den närmaste tiden, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, i pressmeddelandet. 


Källa: Hemnet


Undersökningen som bostadssajten hänvisar till har genomförts varje månad sedan september 2017. Det rör sig om drygt 600 personer som deltar i undersökningen, som genomförs i början av varje månad.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen