Hemnet: Fler tror på stigande bopriser

/assets/img/mostphotos/40977320-balconies.jpg
Foto: Roland Magnusson/Mostphotos
 

Bland besökarna på bostadssajten Hemnet tror allt fler på högre bostadspriser. Boprisförväntningarna i augusti är nästan på samma nivå som innan coronapandemin bröt ut, skriver Dagens industri.

Den största uppgången någonsin av prisförväntan bland Hemnets besökare noterades i juli i år. Nu tror allt fler på stigande bopriser, enligt Hemnets köparbarometer. Boprisförväntningarna är snart på samma nivå som innan coronaviruset, skriver Dagens industri. 


I augusti räknar 34 procent av Hemnetbesökarna med högre priser på bostäder det kommande halvåret. Detta är en ökning med åtta procent jämfört med för en månad sedan. De som tror att bostadspriserna kommer sjunka är i augusti 20 procent. I juli låg siffran på 27 procent. 


Enligt Köparbarometern i januari och mars trodde 33 procent av Hemnetbesökarna att priset skulle öka medan 16 procent spådde en prisnedgång.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen