84 procent av Stockholms brf-styrelser negativa till Airbnb

/assets/img/mostphotos/1922903-stockholm.jpg
Stockholm. Foto: Carlos Aranguiz, Mostphotos
 

Ny enkätundersökning från Fastighetsägarna Stockholm visar att de flesta i huvudstadens brf-styrelser ser negativt på korttidsuthyrningar av typen Airbnb.

Av den senaste enkätundersökningen om kommersiella korttidsuthyrningar från Fastighetsägarna Stockholm, framgår att en stor majoritet av bostadsrättsföreningarnas styrelser är negativt inställda till uthyrningsformer som Airbnb.

Hela 84 procent av styrelsemedlemmarna svarade att de är ganska eller mycket negativt inställda till den typen av korttidsuthyrning i föreningen. Av de uthyrningar som gjorts anges att 75 procent har skett utan föreningens tillstånd. Mer än hälften av de tillfrågade föreningarna svarar också att det har förekommit klagomål från grannar vid korttidsuthyrningar. Upp emot 40 procent av de tillfrågade har upplevt att genomförda korttidsuthyrningar har fungerat dåligt, jämfört med endast 16 procent som tycker att det fungerat bra.

Undersökningen bygger på enkäter till styrelser i 2500 bostadsrättsföreningar i Stockholms län. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen