Hemnet: Fler tror på sjunkande bopriser

/assets/img/mostphotos/62554574-husfasad-arby-i-eskilstuna.jpg
Foto: Mostphotos
 

Det är allt färre som tror på att bostadspriserna kommer att stiga medan fler tror på sjunkande bopriser. Detta visar Hemnets senaste köparbarometer.

Av de som besökt bostadssajten Hemnet och planerar att köpa en bostad räknar 20 procent med att bostadspriserna kommer att stiga de kommande sex månaderna. Detta framgår av Hemnets Köparbarometer för november. Det är en minskning med två procentenheter jämfört med barometern i oktober. Denna månad tror 38 procent på att bostadspriserna kommer att sjunka, vilket kan jämföras med 39 procent förra månaden. 

–Nu när vi ser ut att närma oss räntetoppen blir indikationer om hur länge räntan ska förbli på den här nivån viktig för kommande utveckling av boprisförväntningarna, och med det också hur priserna utvecklas framöver, säger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, i ett pressmeddelande.


Nettotalet, det vill säga skillnaden mellan de som tror på stigande respektive sjunkande priser, sjunker nu till -18 procent i november jämfört med -17 procent i oktober.


Köparbarometern är en undersökning där besökare på Hemnet, som planerar att köpa en bostad, svarar på frågan ”hur tror du att bostadspriserna utvecklas där du bor, de närmaste sex månaderna?”. Undersökningen har minst 600 respondenter och genomförs en gång i månaden. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen