Stigande bostadsrättspriser i Stockholm

/assets/img/923637-bridge-in-winter.jpg
Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Under första halvan av januari i år steg priserna på bostadsrätter i Stockholm. Det visar Valueguards bostadsrättsindex HOX.

Enligt bostadsrättsindexet HOX från Valueguard innebar första halvan av januari 2021 prisuppgång i Stockholm. Bostadsrätter i huvudstaden steg med 2,3 procent under perioden, jämfört med resultatet för hela december 2020. Fjolårets sista månad föll index för bostadsrätter med en procent.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen