Bostadspriserna i Göteborg på uppgång

/assets/img/mostphotos/29144702-panorama-of-gothenburg.jpg
Foto: Mostphotos
 

Både i centrala Göteborg och i hela Västra Götaland stiger priserna på bostadsrätter. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

I Västra Götaland steg priserna på bostadsrätter med 2,2 procent under april, maj och juni. I centrala Göteborg steg priserna med det dubbla – 4,4 procent. En genomsnittlig kvadratmeter i city kostar enligt Svensk Mäklarstatistik 60 441 kronor, medan kvadratmeterpriset i hela Västra Götaland landar på 46 987 kronor.


Under en tolvmånadersperiod har boprisutvecklingen varit positiv i de centrala delarna av Göteborg. Priserna steg med 1,8 procent och 2 311 bostadsrätter såldes under perioden. I Västra Götalands län har prisutvecklingen dock varit negativ sett till ettårsperioden, med en nedgång med 0,6 procent. I länet såldes 8 031 objekt under de tolv månaderna.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen