Fortsatt prisnedgång för lägenheter i Västerås 

/assets/img/mostphotos/4482528-vinter-over-vasteras.jpg
Västerås. Foto: Mostphotos
 

I vissa av Västmanlands kommuner stiger snittpriserna på bostadsrätter, men inte i Västerås. Enligt Svensk Mäklarstatistiks siffror har ingen prisuppgång noterats där sedan i juli.

Prisutvecklingen de tre senaste månaderna för bostadsrätter i Västmanlands län, har i snitt legat på minus 6,4 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. Men i kommunen Fagersta steg priserna med 16,7 procent under denna period. Och för bostadsrätter i Köping var prisuppgången 2,7 procent, samtidigt som man kunde se en nedgång i Västerås med minus 4,7 procent.

För Västerås del har utvecklingen av priser på bostadsrätter varit negativ ett tag nu. Den senaste uppgången noterades i juli förra året, då en lägenhet där kostade 23 140 kronor per kvadratmeter i snitt. I decembermätningen låg snittpriset på 21 469 kronor per kvadratmeter. Tittar man däremot på hur utvecklingen sett ut i snitt under det senaste året, är prisnedgången knappa 0,1 procent.

Svensk Mäklarstatistik beräknar den senaste månadsförändringen genom ett medelvärde för de tre senaste månaderna, viktat efter antalet försäljningar, som jämförs med vad motsvarande värde var en månad tillbaka i tiden. Detta redovisas sedan som ett glidande medelvärde. Resultatet för den senaste månaden är preliminärt. Den senaste tremånadersperioden jämförs med motsvarande period innan.   

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen