SBAB höjer listräntorna på bolån

/assets/img/mostphotos/stockholmstak.jpg
Bostäder i Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Nu höjer SBAB sina listräntor för samtliga bolån, oavsett bindningstid. Räntorna höjs i ett intervall mellan 0,30–0,45 procentenheter. Det skriver banken i ett pressmeddelande.

Från och med den 22 september i år justerar SBAB upp listräntorna för bolån på samtliga bindningstider med 0,30–0,45 procentenheter. Det framgår av ett pressmeddelande från banken. Den största förändringen gäller ettåriga bolån där räntan höjs med 0,45 procentenheter.

Anledningen ska vara att både korta och långa marknadsräntor stigit kraftigt den senaste tiden, vilket lett till att bankernas upplåningskostnader på kapitalmarknaden ökat.

Den lägsta möjliga bolåneränta som SBAB erbjuder avser Grönt bolån (bostäder med energiklass A eller B) med tre års bindningstid och en belåningsgrad om max 70 procent, lägst 4,5 miljoner kronor. För denna typ av lån på bostäder ges ytterligare ränterabatt om 0,10 procent. För energiklass C ges en ränterabatt om 0,05 procent.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen