Länsförsäkringar sänker kalkylräntan

/assets/img/mostphotos/47959073-husfasad.jpg
Foto: Mostphotos
 

Länsförsäkringar har valt att sänka sin kalkylränta. Detta på grund av det rådande ränteläget, uppger banken i ett pressmeddelande.

Länsförsäkringar Bank har sänkt kalkylräntan från sju till sex procent. Det här gör banken för att anpassa sig till dagens ränteläge, enligt ett pressmeddelande. 

– Mycket pekar på låga räntor under en lång tid framöver och då känns det bra att vi kan anpassa våra kalkyler efter det. Och enligt våra analyser innebär sänkningen till sex procent att kunden fortfarande har god marginal att klara en räntehöjning om räntorna skulle stiga, säger Sven Eggefalk, vd på Länsförsäkringar Bank, i pressmeddelandet. 


Kalkylräntan är den ränta som bankerna använder när de beräknar vad en låntagare ska klara av att betala för sin bostad, utifrån hushållets ekonomi. Att kalkylräntan sänks ökar chanserna för en låntagare att beviljas ett större belopp och fler kan också få möjlighet att ta ett lån för att köpa bostad. Detta kan alltså göra det enklare för unga vuxna att ta sig in på bostadsmarknaden. 


I veckan sänkte även Skandia sin kalkylräntan, något Bostadsrättsnytt då skrev om. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen