Göteborg: 130 bostäder planeras i Eriksberg

/assets/img/56974565-eriksberg-morgon.jpg
Eriksberg. Foto: Mostphotos
 

I stadsdelen Eriksberg i Göteborg har JM nyligen förvärvat byggrätter för uppförande av runt 130 bostäder. Affären kostade bostadsbolaget 160 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

På Hisingen i Göteborg ligger stadsdelen Eriksberg. Där har bostadsutvecklaren JM köpt ett antal byggrätter där de planerar att bygga cirka 130 bostäder. Denna affär har kostat JM runt 160 miljoner kronor, skriver de själva i ett pressmeddelande. 


Tillträde till fastigheten får JM under 2022:s fjärde kvartal. Utöver bostäderna vill man även se att verksamheter håller till i lokalerna på entréplan. Byggstart för projektet beräknas ske först under 2026. 

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bostäder i Eriksberg, en stadsdel som JM varit med och format under mer än 20 år. Eriksberg är idag en väletablerad och omtyckt stadsdel att bo och vistas i, och vi tror att attraktiviteten kommer att öka ytterligare i takt med den utveckling som pågår inom Eriksberg och Lindholmen, Campus Lundby och med de stora industrietableringarna på västra Hisingen, säger Henrik Orrsjö, regionchef JM Bostad Riks, region Väst, i pressmeddelandet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen