Nytt brf-kvarter planeras på Södermalm

/assets/img/jm_vardagsrum.png
Vardagsrum i kvarteret Väverskan, visionsbild. Bildkälla: Borätt/Carbonwhite
 

Bolaget Borätt planerar för ett nytt kvarter med bostadsrätter på östra Södermalm i Stockholm, i samma område som Per-Anders Fogelströms romaner utspelar sig.

I Stockholmsstadsdelen Södermalm planerar bolaget Borätt att bygga ett nytt kvarter med bostadsrätter som fått namnet Väverskan. Det står att läsa på bolagets hemsida för projektet. Borätt ingår i byggkoncernen JM.

Lägenheterna är tänkta att uppföras där karaktärerna i Per-Anders Fogelströms romaner bodde, i ett område som tidigare inrymt gamla industrikvarter. Marken bebyggs nu av flera aktörer och vid färdigställande kommer det finnas totalt 1 200 nya bostäder i sju kvarter, omgivna av grönområden.

Terrass i kvarteret Väverskan, visionsbild. Bildkälla: Borätt/Carbonwhite Terrass i kvarteret Väverskan, visionsbild. Bildkälla: Borätt/Carbonwhite

Planen är att kvarteret Väverskan ska uppföras mellan nya delen av Bondegatan och Emelies Gata, mellan Vitabergsparken och Danvikstull med närhet till Hammarby Sjö. Bostadsrätterna blir Svanenmärkta och byggs i storlekar från 2–4 rum och kök. Enligt uppgift från JM är tanken att kvarteret ska inrymma runt 40 bostadsrätter när det är klart.  

Kök i kvarteret Väverskan, visionsbild. Bildkälla: Borätt/Carbonwhite Kök i kvarteret Väverskan, visionsbild. Bildkälla: Borätt/Carbonwhite

Just nu är bostadsprojektet på planeringsstadiet och det första steget blir att ta fram bygghandlingar och påbörja projektering.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen