Snart byggstart för 138 nya bostadsrätter på Kungsholmen

/assets/img/balder-kungsholmen.png
Visionsbild av Fabrique 46 på Kungsholmen i Stockholm. Pressbild Balder
 

Fastighetsbolaget Balder planerar för en ny brf med 138 lägenheter på Kungsholmen i Stockholm. Enligt bolaget är byggstarten satt till november i år och inflyttningen kan preliminärt påbörjas hösten 2023.

I Stockholmsstadsdelen Kungsholmen planerar fastighetsbolaget Balder för ett nytt brf-projekt. Det går under namnet Fabrique 46 och ska inrymma 138 nya bostadsrätter i korsningen St. Göransgatan / Warfvinges, belägen i Stadshagen i västra delen av Kungsholmen. Det står att läsa i ett pressmeddelande från bolaget. Preliminärt beräknas inflyttningen kunna starta under hösten 2023.

Enligt Balders förslag ska Fabrique 46 bestå av fyra Svanenmärkta flerbostadshus med mellan 8-12 våningar. Husens bostadsrätter är tänkta att byggas i storlekar från ett till fem rum och kök. Utöver det kommer föreningens hus innehålla ett antal lokaler på markplan och garage på källarplan.

Ritningar på flerbostadshusen har tagits fram av arkitektkontoret Semrén & Månsson och inspiration ska ha hämtats från Stadshagens befintliga industrikaraktär.

Hösten 2021 startade rivningen av den kontorsfastighet som idag finns på platsen, där bygget av den nya föreningen ska påbörjas nu i november.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen