SEB: Varierande boprisförväntningar bland hushåll i landets storstadsregioner

/assets/img/46900314-trollhattan.jpg
Lägenheter i Trollhättan, Västra Götaland. Foto: Staffan Lundgren/Mostphotos
 

I december stiger boprisförväntningarna bland hushåll i Stockholm och Skåne, samtidigt som de sjunker i Västra Götaland. Det visar SEB:s senaste Boprisindikator.

Den senaste boprisindikatorn från banken SEB visar på stigande boprisförväntningar bland hushållen i december. Indikatorn visar skillnaden mellan andelen svenska hushåll som tror på stigande priser det kommande året och andelen som tror på fallande.

Sedan förra mätningen har andelen hushåll i landet som tror på sjunkande priser minskat med fyra enheter, medan andelen som tror på stigande priser var oförändrad. Andelen som förutspår stillastående priser ökade med tre enheter.

Bland hushåll i landets storstadsregioner ser förväntningarna ut att variera i december. I Stockholm ökar boprisindikatorn med två enheter upp till plus tolv och i Skåne stiger den med 21 enheter för att landa på plus två. Samtidigt noteras en nedgång om tio enheter för Västra Götaland, från plus sju ned till minus tre. 

Boprisindikatorn är en månatlig undersökning som genomförs av Demoskop på uppdrag av SEB. Den bygger på runt 1 000 webbintervjuer och den senaste mätningen gjordes under perioden 27 november till fjärde december i år.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen