Ytterligare 69 bostadsrätter byggs på Masthuggskajen

/assets/img/mostphotos/brf-newyork-nordvast.jpg
Pressbild: Riksbyggen
 

Tillsammans kommer Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen uppföra 114 lägenheter på Masthuggskajen i Göteborg. Snart är det byggstart för projektet, som innehåller 69 bostadsrätter, enligt ett pressmeddelande.

Mellan Järntorget, hamnen och Långgatorna i Göteborg ska Masthuggskajen, en ny stadsdel, växa fram. Utanför den befintliga kajen kommer även en halvö byggas i vattnet. Totalt ska 1 300 nya bostäder byggas i stadsdelen, enligt Göteborgs stad. 


Två aktörer som tillsammans ska bygga i området är Riksbyggen och Elof Hansson Fastigheter. Den tionde april tas det första spadtaget till deras gemensamma projekt – ett kvarter med 114 lägenheter. Enligt ett pressmeddelande från Riksbyggen kommer 45 av bostäderna vara hyresrätter och 69 bostadsrätter. Riksbyggen står för bostadsrätterna i projektet, som de kallar Brf New York. 

– Det känns väldigt bra att vi snart startar byggnationen av ytterligare ett kvarter på Masthuggskajen. Utvecklingen av Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder här, säger Dzejna Wallin, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg, i ett tidigare pressmeddelande från bostadsutvecklaren. 


Kvarteret som de två bolagen ska bygga kommer att bestå av en sockelbyggnad på tre våningar samt två högre hus på 17 och 18 våningar. I de nedre delarna av byggnaderna blir det hyresrätter medan de övre delarna avsätts för bostadsrätterna. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen