Åhus: 400 bostäder byggs nära golfbana

/assets/img/mostphotos/arkitema_gardens.jpg
Illustration över hur området kan komma att se ut. Pressbild: Resona/Arkitema
 

Intill en golfbana i Åhus ska bostadsbolaget Resona bygga 400 bostäder. Nyligen kom ett positivt planbesked som innebär att en första etapp med 150 bostäder godkänns, enligt ett pressmeddelande.

Intill Kristianstad Golfklubb i Åhus kommer fastighetsbolaget Resona bygga 400 bostäder. Området ska ha fokus på hållbarhet och bostäderna kommer byggas naturnära. Satsningen på bostäder sker i samarbete med Kristianstad Golfklubb & Destination. 


I ett pressmeddelande från Resona framgår det att Kristianstads kommun har kommit med ett positivt planbesked gällande den första etappen för projektets östra del. Denna del innehåller 150 bostäder. 

– Vi gläds åt det positiva planbeskedet! Nu ser vi fram emot att få utveckla området tillsammans med Kristianstad Golfklubb & Destination. Vårt partnerskap ger oss en fantastisk möjlighet att sätta ribban högt. I Åhus arbetar vi mot en gemensam vision om att skapa ett bostadsområde och hem där människor älskar att bo, säger Sam Giertz, Partner Resona, i pressmeddelandet. 


I området som Resona planerar för ska det finnas blandade bostäder som villor, radhus, kedjehus och flerbostadshus. Det är arkitektbyrån Arkitema som fått i uppdrag att rita områdets byggnader. Först om tre år, år 2027, beräknas de första bostäderna bli tillgängliga för försäljning. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen