PEAB vann mål om försenad bostadsrätt

/assets/img/mostphotos/arenastaden_.JPG
Arenastaden i Solna. Foto: Mostphotos
 

Solna tingsrätt har dömt till byggbolaget PEAB:s fördel i ett fall om försenad nyproduktion. Detta enligt SR Ekot.

Igår avgjordes ett fall i Solna tingsrätt om försenad nyproduktion. Parterna i målet var en bostadsrättsköpare och byggbolaget PEAB, som inte lyckats leverera köparens lägenhet på utsatt tid. Det framgår av Sveriges Radio (SR) Ekots rapportering. Förseningen av den nyproducerade bostadsrätten, tillhörande Brf VIP-Logen i Arenastaden i Solna, uppgick till två månader.

Tingsrätten bedömde att en försening på två månader ligger inom ramen för skälig tid. En motivering till slutsatsen uppges vara att det handlar om ett stort byggprojekt. Avtalet ska därför inte hävas och köparen får därmed stå för en del av rättegångskostnaderna.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen