Garanterad förskoleplats ska sälja lägenheter i Haninge

/assets/img/mostphotos/reformat_vega_gurden.jpg
Bolighuset i Haninge. Pressbild från FB Bostad
 

I Haninge i södra Stockholm säljs bostadsrätter ihop med en garanterad plats på förskolan i området. Bakom det nya säljknepet står FB Bostad, skriver Mitt i Haninge.

På en bostadsmarknad där det blir allt svårare att få bostäder sålda måste byggbolagen hitta nya sätt att locka till sig kunderna. I Vegastaden i Haninge ska FB Bostad sälja sina 41 bostadsrätter genom att garantera alla köpare en förskoleplats. Det skriver lokaltidningen Mitt i Haninge. Förskolan byggs i området, också den av FB Bostad. Huset har fått namnet Bolighuset och är inspirerat av både New York och Köpenhamn.

Det är dock endast de som köper en nyproducerad lägenhet som garanteras en plats på förskolan, inte de som köper i andra och tredje hand. Lägenheterna beräknas kosta mellan 43.000 och 44.000 kronor per kvadratmeter och ska stå färdiga årsskiftet 2020/2021.

Vegastaden ska byggas ut med över 3000 bostäder. När allt byggande är klart räknar man med att befolkningen i området ha ökat med 10 000 invånare.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen