Många satsar på sjönära nyproduktion

/assets/img/mostphotos/13340046-vasteras-moderna-spegling.jpg
Västerås. Foto: Mostphotos
 

I området Öster Mälarstrand hopar sig byggbolagen för att nyproducera bostadsrätter. Enligt bolaget Västerås Bygger har boende vid vattnet blivit en trend.

Enligt Västerås Bygger är det flera byggprojekt igång runt om i staden. I området Öster Mälarstrand verkar intresset för att nyproducera vara extra stort. Där bygger bolagen JM, PEAB, Kärnhem, APP Properties, ETC/Kjellgren & Kaminsky, samt Bright living just nu bostadsrätter. En stor del av nybyggnationen ligger i närheten av Kokpunkten och Viksäng.

Isabelle Larsson, bostadsinformatör och hyresförmedlare hos Bostad Västerås, berättar att de har märkt en ökad popularitet för lägen som Öster Mälarstrand under senare år.

– Det har blivit mer och mer attraktivt att bo vid vattnet, sånt där går i trender. Även Gäddaholm, som ligger lite utanför stan vid Mälaren, är populärt. Där ligger bland annat nybyggda bostadsrätter och kommunen har nyligen sålt flera tomter i området, säger hon till Bostadsrättsnytt.

Bolaget Bostad Västerås har tidigare varit kommunägt. Nu drivs det i privat regi och har fortfarande hand om bostadsmarknad och utbud, med fokus på information, förmedling och marknadsföring. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen