Ökat intresse för nyproduktion i Göteborg

/assets/img/bilder_nyheter/exterior1_web.png
Pressbild Bjurfors / volrattham.se
 

Fastighetsmäklaren Bjurfors ser ett växande intresse för nyproducerade bostäder i Göteborgsområdet. Bland annat är det studentlägenheter i bostadsrättsform som gått åt snabbt.

Sedan i höstas har efterfrågan på nyproduktion varit lägre än vanligt, men för Göteborgs del verkar läget vara på väg att förändras nu.

I maj såldes 63 studentlägenheter i bostadsrättsform på Volrat Thamsgatan i stadsdelen Johanneberg i centrala Göteborg, och de gick åt snabbt. Många visade intresse för dem redan innan de lagts ut till försäljning.

– Vi öppnade intresseanmälan på Skärtorsdagen och efter drygt en vecka hade vi över 300 intressenter, vilket är extremt ovanligt, berättade Sven-Erik Kristensen, Regionchef på Bjurfors Göteborg, i ett pressmeddelande den 12 april.

Den 8 maj var det säljstart för de studentlägenheterna på Volrat Thamsgatan, prissatta till mellan 1 465 000 och 2 400 000 kronor. Inom kort hade 180 personer ställt sig i kö och på fem dagar hade samtliga lägenheter sålts.

– Det är glädjande att kunna erbjuda studenter en väg in på bostadsmarknaden med prisvärda mindre lägenheter, säger Marcus Cyrillus, försäljningschef Nyproduktion på Bjurfors.

Bjurfors har också startat en etapp 1-försäljning av nyproduktion i Lillhagsparken, bostadsrätter i form av radhus. Och början av juni startade försäljningen av nyproducerade bostadsrättslägenheter i Majorna. Även för dessa två projekt har intresset varit stort. För Bostadsrättsnytt berättar Marcus Cyrillus att adressen för nyproduktionen i Majorna är hörnet Karljohansgatan Kommendörsgatan, och att 14 av 16 av bostäderna där redan är bokade. För Lillhagsparken rör det sig om runt hälften av husen.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen