Bolåneaktör får tillstånd indraget

/assets/img/mostphotos/8426396-finansinspektionen-1694684887.jpg
Foto: Mostphotos
 

Bolåneutmanaren Bofink har fått sitt tillstånd att ge ut bolån indraget av Finansinspektionen. Detta enligt Finansinspektionens hemsida.

I onsdags meddelade Finansinspektionen (FI) att Bofinks tillstånd att ge ut bolån dras in. Det var för fyra år sedan som Bofink fick tillstånd att syssla med bostadskreditverksamhet och bolån. FI har undersökt om bolåneutmanaren under sex månader bedrivit bostadskreditverksamhet eller inte och fann då att det under halvårsperioden endast lämnats ut en kredit. Efter undersökningsperioden delades ytterligare två krediter till ut, till en kredittagare.

 

FI bedömer att verksamheten som Bofink bedrivit inte är tillräcklig för att bolaget ska anses ha drivit verksamhet enligt lagen. Myndigheten ser inte heller att bolagets planer för verksamhetsuppstart är tillräckligt konkreta för att en varning ska räcka som åtgärd. Därför får Bofink indraget tillstånd för bolåneverksamhet.


Enligt Dagens industri (Di) var det enda lånet som beviljades under FI:s undersökningsperiod till Bofinks vd. Den kredittagare som fick två krediter efter FI:s undersökningsperiod hade dock ingen koppling till bolaget. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen