Uppsala: Fynd av skelettdelar stoppar bygge

/assets/img/mostphotos/af1aae5a0fd68da8b5fd98a02ca05fbc.jpeg
Byggarbetsplats i Sala backe. Foto: Lina Abrahamsson
 

I Sala backe i Uppsala byggs det bostäder för fullt. Nu rapporterar SVT Uppsala att skelettdelar hittats på en byggarbetsplats i området som tillfälligt stoppar upp bygget.

Östra Sala backe utvecklas med nya bostäder och är en viktigt del i hur östra delarna av Uppsala växer. I flera etapper har områdets utvecklats och växt med hundratals bostäder. 


SVT Uppsala rapporterade om ett makabert fynd som gjordes på en byggarbetsplats i området. Det var skelettdelar som hittades i schaktmassor när en grävmaskin arbetade. Polis tillkallades till platsen och de påbörjade en utredning för att fastställa att det inte rörde sig om brott begångna i närtid. 


Enligt SVT rör det sig om två expert och ärendet har lämnats över av polisen till länsstyrelsen. Byggarbetet stoppas tills vidare och skelettdelarna undersöks vidare på Rättsmedicinalverket. 

– Husen på platsen är byggda på 1950-talet och på den tiden tog man schaktmassor från centrala Uppsala. Och i det här fallet tror man att massorna kom från en medeltida kyrkogård. Det kan vara förklaringen till skelettdelarna, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen till SVT. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen